Llac Atitlan

Llac Atitlan
El llac Atitlán, un maravellós racó de Guatemala: volcáns sant Pedro, Atitlán i Toliman com a veïns de fons.

dimecres, 20 d’abril del 2011

BON NADAL A TOTHOM!!

Benestimats companys/nyes.

No, no m'he tornat boig, es que sembla que hagi arribat el nadal amb tanta neu que està caient avui. Espero que pari a la tarda i surti una mica el solet perque demà haig d'agafar el tren cap a Winnipeg a les 5:30 del matí.

Aquí la primavera també esta boja. Ahir va fer un dia de sol espatarrant i una temperatura d'alló mes agradable, i avui...

Cambiant de tema. Acabo de tenir una conversa molt interessant amb un noi natural de Honk Kong (s'escriu així?). Em parlat de Luís Bunyuel, d'en Lorca, de les diferències entre América del sud i la del nord, de Libia... i també de l'identitat nacional de Quebec. Coneix una miqueta lo que passa amb Catalunya pero va una mica despistat ja que creu que hi ha un moviment revolucionari pro independentista, similar a la revolució cubana. He intentat explicar­-li una miqueta lo que passa pero avisant-lo que jo no hi participo gaire ja que soc mes aviat àcrata - ja hem coneixeu -.

D'altre banda, comen¢o a veure els contrastos de la societat del nord d'América. Per exemple, a Quebec, una zona amb riquesa i altament desnvolupada, trobes bastanta gent jove (de 20 a 30 anys) demanant pel carrer. No s'hi veuen avis perque suposo que estàn mes protegits o bé el fred els elimina. Tanmateix, a les botigues i comer¢os trobes cartellets demanant gent per treballar...!!??.

Ahir vaig anar al museu de la Civilització de Quebec. Vaig veure la part principal, dedicada a la història del Canada i més concretament de la part francófona. Repassa tota la história i, al final, es la part de lo que ells enomenen ''la revolution tranquile''. Aquesta 'revolució' es ni mes ni menys que el moviment independentista del Quebec, assumit per bona part de la gent - mes que a Catalunya -. Suposo que té molt a veure que, si bé tothom parla anglés, la llengua d'us quotidià i el caràcter de la gent es totalment francès, contrapossat a l'anglosaxó. Aquí venen moltíssims francesos a fer turisme i per estudiar a l'universitat Laval. Estàn com a casa.

L'altre part del museu anava dedicada a una interessant exposició franco-belga anomenada 'Dieu (x), modes d'emploi' (Deu (s), manual d'usuari).
Molt interessant repas de les religións més importants del mon, amb muntatges audivisuals i interactius, amb exposició d'objectes sagrats o invocants buscant les similituts i diferències entre elles. També està inclosa la visiò atea i agnòstica. Molt bona, de debò.

Apa, de moment ja n'hi ha prou. El proper missatge espero poder cambiar el fons ja que sembla que des de demà el temps cambia cap a millor.

Salut!

Enric.

PD: Sembla que hi ha gent que té problemes amb l'enviament de comentaris i d'altres no. Sugereixo al que tenen problemes que surtin de l'entrada on volen comentar, tornin a la pàgina principal i tornin a entrar-hi. Potser al segon o tercer cop podran publicar el comentari. A mí em pasava i fent aixó aconseguia publicar. Sinò, aquí teniu el meu e-mail:

enric.esparza@gmail.com

Disculpeu les molésties - crec que alienes a la meva voluntat -. Un petó a tots i a totes (sobretot a totes).

4 comentaris:

  1. Caro amici, muy instructivo tu comentario y me llena de alegría saber que lo estás disfrutando. Por esos lares la primavera te mostrará colores y paisajes que se mantendrán intactos en tu mente, aquí el otoño llegó de golpe. Tu sino será ir de una primavera a otra, y como pájaro que va de rama en rama, vivirás también dos veranos...¿o serán tres cuando retornes a Catalunya? Te sigo y vivo tu gran aventura sabiendo, que estarás por Buenos Aires y podré darte un gran beso y abrazo.
    Cuidate mucho y ¡¡Salut hermano!!

    ResponElimina
  2. Sorry amici, es Hong Kong jejejejejejej, Te quiero hermano y ¡¡Bon Nadal per tu tambè!!
    Besazosssssssssss

    ResponElimina
  3. Bones crack!! estem seguint les teves vivéncies desde el Trenca, estar clar que estas disfrutant, desitgem que trobis tot el que has anat a buscar.

    Cuida't molt!!

    P.D: Les Duvels t'esperen!!!

    Alex, Raquel, Bi + clientela varia

    ResponElimina
  4. hola Enric,
    estic content que estiguis disfrutant força!
    un petó del teu nebot. Enric

    ResponElimina

Digues el que creguis convenient, pero... identificat