Llac Atitlan

Llac Atitlan
El llac Atitlán, un maravellós racó de Guatemala: volcáns sant Pedro, Atitlán i Toliman com a veïns de fons.

diumenge, 24 d’abril del 2011

DINS EL CANADA PROFUND (TERRITORI SIOUX)

Hola amics i amigues!

Despres d'un llarg viatge (2 dies amb tren). He arribat per fi a Winnipeg, al bellmitg de Canada, aquest maravellos pais.

El viatje de Quebec fins a Toronto va ser mes o menys rapid - tant sols uns 500 Km. + o - -, els trens comodes i el personal molt amable. Pero lo bo ha sigut de Toronto a Winnipeg.
El tren es diu Canadian i es com una mena de talgo pero millor. D'entrada he de comentar que el viatge de Quebec a Vancouver ha costat 505 $ canadencs (428 eurus), pero val la pena. Com deia el Canadian es com un talgo, pero, com esta preparat per fer la travesa de tot el pais tu pagues un billet amb les parades programades que vulguis, tens dos seients per dormir ( economy class ), restaurant no gaire car, bar, zona panoramica per disfrutar del paisatje i un personal molt amable i amb nocions de l'espanyol.
Val a dir que els seients son sofas, preparats per dormir (ches longe incorporada) i una distancia entre ells de quasi 80 cm.
Pero lo millor es el paisatge... increiblement wonderfoul.
El viatje Toronto-Winnipeg va comensar el dia 21 a les 22:00 i he arribat avui, 23 d'abril, a les 8:00.
1950 Km. en total. Cansat... pero alucinat.

A Toronto vaig ser-hi 5 hores fins a agafar el tren cap a Winnipeg. Que voleu que us digui. Si heu vist pel.licules americanes de polis o de negocis es un dels decorats habituals. Grans torres de vidre i metall, fast-food per tot arreu, moltisima inmigracio, negres amb radio-cassetes gegants - ai no!, ara porten i-phones i cascos gegants -, etc. etc. No em va agradar gaire, sobretot perque vaig tindre de carregar amb la motxila tota l'estona ja que no hi ha cap mena de consigna on deixar l'equipatge.
Espero que aquest cop pugui penjar les fotos i aixi veureu alguna cosa (no sigui que penseu que tot m'ho invento desde Barna).

Winnipeg es una ciutat petita, d'uns 300.000 habitants, mes o menys com Zaragossa, pero versio Canadenc/Ianky. L'activitat mes important es de caire cultural, musica, ballet, artistes, i potser mes coses, ja us dire.
No te gaire cosa per veure pero, de moment, a l'alberg hi ha un pub i aquesta nit hi ha rock-show, es a dir, toca un grup local cap a les 10 de la nit.

He de comentar que aqui son set hores menys, per tant, a la data de publicacio que figura al bloc li treieu set hores i tindreu l'hora en que us escric aquets cronica.
Doncs de moment res mes...

Enric Esparza... Winnipeg city... Pesol Negre news!!

Apa, salut i amor per a tothom!

Enric

PD: Aquest teclat es pitxor, no hi ha accents ni hosties. El meu angles millora molt poquet a poquet, espero evolucionar aviat. De totes menes, la gent es amable i comprensiva.

5 comentaris:

  1. Hola Enric,

    Fots una enveja de cagar-s'hi. Me n'alegro que tot et vagi tan bé i estiguis visquen experiències tan al·lucinants.

    Petons, abraçades i endavant company!

    Bernat

    PD: et vaig enviar un correu i no sé si no el mires o no l'has rebut, em podries confirmar si es que no tinc bé la teva adreça?

    ResponElimina
  2. hola enric me alegra que alucines y te lo pases bien me gustaria mandarte mis ojos para alucinar yo tambien beso y un abrazo de ¨¨ pele :

    ResponElimina
  3. HAO! rostro palido......aunque lleno de pelos.... llegar a territorio sioux..... company, fes l'indio tant com vulguis!!!!!!!!.....però expliquens'ho!!!!!!......m'encanta lleguir el teu viatje!!!!!.....david p

    ResponElimina
  4. Hola enric, a veure si hi ha sort aquesta vegada.

    Com disfrutes cunyat, aixó del tren si que es interessant. recordo una peli de "polis" que passa tota a dalt d'un tren similar al que expliques i la vista es "acollonant", ull¡¡¡ amb les indies sioux. Disfruta-ho i torna amb les piles cargades, fa cuatre dies que ets fora i ja t'anyorem.
    salutacions de tote la familia.

    ResponElimina
  5. Hello amici, es un placer leer tu vitácora de viaje. Ya ves te vamos siguiendo los pasos y pendientes todos de tus aventuras. Estás en territorio de los indios Sioux e irás descubriendo naturales de la tierra a medida que te internes más en éste gran continente, esto es lo maravilloso del viaje, descubrir culturas tan opuestas y enriquecedoras. ¡¡Cuidate mucho y disfruta!! Salut amici!!

    ResponElimina

Digues el que creguis convenient, pero... identificat