Llac Atitlan

Llac Atitlan
El llac Atitlán, un maravellós racó de Guatemala: volcáns sant Pedro, Atitlán i Toliman com a veïns de fons.

dissabte, 25 de juny del 2011

(BOCA DEL CIELO)

Un parèntesi...

Hola estimades seguidores i seguidors!

Tindreu que disculpar-me, pero es que aquests darrers dies he estat a un recó del paradis de la costa de Chiapes  on - com a qualsevol recó de qualsevol paradis - no hi ha connexions amb el mon real.

Vaig sortir de San Cristobal i vaig anar-hi directe a Boca del Cielo, un lloc on ja hi volia anar fa vuit anys.
Vaig allotjar-me a la Palapa de Blas, un catalá de l'Hospitalet que hi viu des de fa deu anys allà i gestinoa i viu de la palapa - de nom Guiri-Guiri - juntament amb un altre soci i col·labora amb els municipis rebels de la costa de Chiapas. Un paio interessant que ara mateix s'està plantejant tornar a Hospiti city. No ho sap segur...

El lloc es una franja de sorra que tanca una badia on entra l'aigua del oceà Pacific i contrasta molt una riba, on el Pacific descarrega amb ràbia i es perillos banyar-se, i l'altre, on es una bassa d'oli.
Tota la franja es plena de palmeres, vegetació, palapes (cabanes on la gent hi viu, treballa o les lloguen) i fauna - tortugues marines que desoven, ocells de tota mena, crancs, peixos... -.
Es un lloc per desconectar-hi i dissoldre l'estress de qualsevol mena. Molt tranquil i incita a la meditació profunda sentint la fieresa del oceà.
També es un molt bon lloc on pendre el sol... i força baratet (la cabana costa uns 130 pesos, mes o menys 8,5 eurus i caben 2 persones).

Allà he tornat ha fer companys de viatje, compartint estones amb el mateix Blas, el seu soci Rogelio (mexicà), l'Arturo i la seva novia (mexicà i anglesa) i la Sara, la Lara, la Valentina (italianes) i la Mariana i el seu novio Fernando (mexicans). Amb aquests últims vam sortir ahir cap a Guatemala - des de on us escric en aquests moments.

Si tot va bé, amb la Lara i la Valentina anirem al Peten, a veure les ruïnes de Tikal i estar-nos a Flores alguns dies. Ja us diré.

Bé, no us dic res mes de Boca de Cielo per que, com us he introduït, ara soc a San Pedro la Laguna, a Guatemala, despres d'un viatge d'aventura que ja us descriuré el próxim comentari quan escrigui sobre aquest altre petit paradis, teniu la foto que encapçala aquest bloc com a mostra.

Per ara, res mes. Apa!, salut i alegria!...

Enric

PD: Pel que veig, la mani del 19 va ser un éxit. Endavant les hatxes!!.

1 comentari:

  1. Hola Eric, soy el Rodri del telecontrol (el que te pedia "EL PESOL NEGRE") que envidia me das con tu mega viaje por todo el Continente Americano, yo regrese hace unas semanas de una estancia de dos meses por Filipinas la tierra de mi esposa y me dijeron que cojiste una excedencia de unos meses, es una suerte poder seguir tu viaje paso a paso,un saludo RODRI

    ResponElimina

Digues el que creguis convenient, pero... identificat